Vores værelser​

​Værelse 1 - Gudenåværelset​

På dette værelse kan du sidde og nyde udsigten til Gudenåen, som sagte strømmer forbi. Værelset er indrettet i gammel dansk landstil og malet i almuens skønne farver. Værelset er i to etager. I stuen finder du toilet med bad og en hyggelig indrettet stue, og på 1.salen finder du soveværelset. 

Dette er et familieværelse, hvor det er muligt med 4 sengepladser fordelt på 1 dobbeltseng og 2 enkeltsenge​

​Værelse 2 - Pramdragerværelset

Dette værelse er opkaldt efter de stolte pramdragere, som fulgte trækstien fra Randers til Silkeborg. Værelset har en skøn udsigt til Gudenåen og er i 2 etager. I stuen finder du soveværelset med toilet & bad, samt direkte udgang til krohaven. På 1. salen er der 2 enkelte karlekammersenge, samt en lille hyggekrog.

​Værelse 3 - Brudesuiten

Vores brudesuite er indrettet i klassisk romantisk stil, & er i 2 etager. I stuen finder du soveværelset, med en stor & rigt udsmykket dobbeltseng, samt et badeværelse med spabad & brusebad.

På 1. salen finder du en hyggelig opholdsstue

Værelse 4 -Almueværelset

Værelset er opkaldt efter den gamle danske landsbefolkning, Almuen. Det er derfor indrettet med almuens husflid og malet i dets farver. 

Værelset er i 2 etager, hvoraf der i stueetagen er 2 alkover og en hyggelig lille stue, samt bad & toilet. På 1. salen finder i soveværelset med en stor dobbeltseng & en enkeltseng.

Værelse 5 - Ernas værelse

​Dette værelse er opkaldt efter kroens kære nabo Erna fra Annexgården. Erna har broderet flere af kroens tekstiler, som for eksempel de almue inspirerede forhæng i alkoverne. 

​Dette værelse er i et plan & består af 2 single alkover, et lille siddearrangement & et badeværelse.​

​Værelse 6 - Schackenborgværelset

​Dette værelse er opkaldt efter den rigt udsmykkede seng, som stammer fra Schackenborg slot i Tønder. Værelset er i et plan & er indrettet i dansk herregårdsstil med en kort dobbeltseng, samt bad & toilet.​

​Værelse 7 - Tækkerværelset

​Værelset er opkaldt efter de gæve tækkere, som har lagt stråtag på megen en gård på landet, såsom vores egen. 

Værelset er i et plan med queen-size seng, badeværelse & en lille stue med udgang til en lille terrasse.​

​Værelse 8 - Gåsepigens værelse

​Dette værelse er opkaldt efter de unge piger, som blev sendt på landet for at tjene på gårdene. Værelset er indrettet & dekoreret i gammel dansk landstil, med gåsepigen som gennemgående tema.


​Værelset er i et plan & indeholder en dobbeltseng, badeværelse & en lille hyggekrog med slagbænk.

​Værelse 9 - Aros suiten

​På dette værelse hylder vi "Den Gamle By" i Aarhus og det fantastiske stykke arbejde, som de gør for at bevare fortidens minder. Værelset er i 2 plan. I stuen finder du en stor spisestue, hvor væggene er dekoreret med scenebilleder med motiver fra "Den Gamle By", samt et badeværelse med nedsunket badekar & brusebad. På 1. salen finder du soveværelset med dobbeltseng & en lille fjernsynsstue.​

​Værelse 11 - Sminge Kig

​På dette værelse kan du nyde at kigge ud mod Sminge Sø.
​Sminge Sø og området omkring det, er kendt for sit særlige fugleliv & smukke vilde natur. Værelset finder du på 1. sal i hovedbygningen, det er et dejligt lyst værelse med en dobbeltseng, sminkebord & badeværelse.

​Værelse 12 - Frederik Sømands værelse

Vi er jo lidt små royalistiske her på kroen, så vi har af denne grund valgt at opkalde dette værelse efter Dronning Margrethes far Kong Frederik d. 9 af Danmark, som var kendt som en rigtig sømand. Værelset befinder sig på 1. salen i kroens hovedbygning & har udsigt over haven & Gudenåen. Værelset er med en queen-size seng.​

​Værelse 14 - Storm P-værelset

En af krofatter Niels´ helt store forbilleder er multikunstneren og tegneren Storm P. Niels har gennem tiden opbygget en større samling af Storm P's bøger & tegneserier, hvilket I kan finde i vores bibliotek, på dette værelse & rundt omkring på hele kroen. Værelset befinder sig på 1. salen i kroens hovedbygning, og har udsigt over haven & åen. Værelset er med en queen-size seng.

​Værelse 15 - Velling Kollerværelset

​Dette værelse er opkaldt efter et lille hotel & forlystelsespark, som lå ved Bryrup i Midtjylland. I 1980 fejrede krofatter sit bryllup og datterens barnedåb på dette hotel, så da hotellet nogle år senere brænder, og brudesuiten står uskadt tilbage, køber han møblerne derfra. Det er disse møbler som i dag står på værelset, blandt andet den charmerende queen-size brudeseng, hvor man rigtig kan ligge tæt. Værelset befinder sig på 1. salen i kroens hovedbygning, & har en skøn udsigt over Gudenåen & haven.​

​Værelse 16 - Skønvirke

​Dette værelse finder du på 1. sal i kroens hovedbygning. Værelset er navngivet efter stilperioden fra 1895-1915, som på dansk kaldes skønvirke, men som internationalt er kendt som Jugend eller Art nouveau og selvfølgelig dets skønne udsigt over krohaven & Gudenåen. Værelset er indrettet og udsmykket i skønvirkestilen, med en romantisk queen-size himmelseng og badeværelse.

​Værelse 17 - Hr. & Fru Froms værelse

​Vi har igennem de sidste 35 år haft mange spændende mennesker til at komme og overnatte hos os. Nogle af dem har været så glade for stedet, at de har doneret deres møbler til kroen. Dette værelse er opkaldt efter et par af disse gæster Ida & Bent From, & det er dem og deres slægt special snekeret soveværelsesmøblement, som i dag pryder værelset. Ida & Bent From var revy & tekstforfattere, som b.la. er kendt for at have skrevet sangteksten til "to lys på et bord" filmmanuskriptet til "Passer passer piger" og over 1000 revy tekster til revyer over hele landet. Hr. og Fru Froms værelse befinder sig i kroens hovedbygning på 1. salen, med en skøn udsigt over haven & åen. Værelset er indrettet med en dobbeltseng med fodgavl samt et hyggeligt siddearrangement.

​Værelse 18 - Kro Anes Suite

Denne suite er navngivet efter vores gamle kromutter Ane, som vi altid vil mindes, ikke mindst for hendes gode mad, men også for hendes store omsorg for sine medmennesker. Vi har mange gange hørt fortalt, hvordan folk kom ind i Anes køkken for at nyde varmen fra hendes store komfur, hendes dejlige jyske mad eller få en kaffepunch & et slag kort.
​Værelset befinder sig på 1. salen i kroens hovedbygning. Det består af en dobbeltseng, 2 single alkover, badeværelse & den store overdækkede terrasse med udsigt over Gudenåen & haven.

Om firmaet

Vi vil gerne skabe en nostalgisk stemning af gamle dage, af fortidens livskvalitet.

En oplevelsesferie er her at gå rundt og se alle fortidens minder, de gamle bygninger & nyde den levende & smukke natur.

Svostrup Kro: Se Fødevarestyrelsens smileyrapport.

Kontakt os

Svostrup Kro A/S

​​Svostrupvej 58, 8600 Silkeborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 8687 7004

E-mail: svostrup@svostrup-kro.dk