Vinkort

Kildevand, klostersten & franske chateaux'er...

Vinkortet på Svostrup Kro følger filosofien, om at det skal være enkelt, godt og en oplevelse med en historie. I Svostrup Kros helt unikke kælder ligger der vine fra Frankrigs største slotte, og i al beskedenhed kan vi prale af en næsten komplet samling af vine fra 1855 klassifikationen fra Bordeaux. I kælderen ses også en fin samling af vine fra Sauternes.

Kælderens gulv er belagt med klostersten fra den nærliggende Tvilum Kirke, som i sin tid var et munkekloster. Mellem stenene løber rindende vand, som kommer fra en underjordisk kilde, der løber under kroen. Vinsamlingen blev startet af Niels Løgager i 1969, hvor han som ung tjenerlærling købte sin første flaske vin. Det var en Cantenac Brown 1962 efterfulgt af Lafite Rothchild 1957, og det startede den næsten komplette samling af 1855 klassifikationen, der i dag ligger i Svostrup Kros kælder.

​​Niels´ ungdomskæreste gik fra ham, da hun ikke forstod, at vinen, der kostede 1/3 af hans løn, ikke måtte drikkes. Samlingen i dag er hovedsageligt vine fra Bordeaux, men også Pomerol, St. Emilion, Sauternes, Barsac og Portvinens verden er repræsenteret.​

Om firmaet

Vi vil gerne skabe en nostalgisk stemning af gamle dage, af fortidens livskvalitet.

En oplevelsesferie er her at gå rundt og se alle fortidens minder, de gamle bygninger & nyde den levende & smukke natur.

Svostrup Kro: Se Fødevarestyrelsens smileyrapport.

Kontakt os

Svostrup Kro A/S

​​Svostrupvej 58, 8600 Silkeborg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 8687 7004

E-mail: svostrup@svostrup-kro.dk